CITIREA RAPIDĂ SI CUM CAUT EU INFORMATII

Citirea Rapida – Tehnici si recomandări personale

Recomand să citești o carte cap – coadă?!

NU. Foarte rar sau deloc. Nu recomand așa ceva.

Iată un stil  personal de a citi rapid o carte. 

Mergi la cuprinsul cărții și treci in revistă capitolele acelei cărți, însemnează cu pixul două sau trei ori mai multe capitole care ți-au stârnit interesul prin Titlul lor. 

Mergi la capitolele respective ..ia-le pe rand. Acorda-ti pt asta doar 5 – 10 minute. Citește primele idei, citește textul bolduit, citește pe sărite, citește cuprinsul capitolului sau rezumatul lui, dacă are așa ceva și vezi dacă există idei interesante pentru tine, notează-le și încearcă să le pui în aplicare cat mai curand. 

Dacă nu există prea multe idei care să îți  stârnească interesul, citind printre randuri toate capitolele pe care le-ai însemnat și nu ai ce să pui în aplicare, pune cartea respectivă deoparte si uita de ea. 

Anihilează imboldul care te determină să citești cărțile de la cap la coadă, doar pentru a-ți hrăni mintea egotică cu o pseudo-realizare. Realizarea că ai mai citit o carte de la cap la coadă.

Ai făcut-o cu prețul multor ore de stres. Stres care ti-a adus, sau îți va aduce în organism și în viață dezechilibru energetic. Adica saracie si suferinta. 

Cum adica saracie si suferinta?

Iti dau un exemplu: Pai in aceasta luna, in decurs de 30 de zile puteai sa manifesti 3000 de ron in viata ta, insa pt ca ai citit 2-3 ore pe zi, in fiecare zi, vei manifesta doar 1500 de ron si in plus, mici probleme de sanatate de care nu esti constient, poate dureri de cap, samd..

Eu am citit cap – coada, pana in 2010, zeci și sute de cărți de dezvoltare personală, științe oculte, terapii alternative, psihologie analitică, energetică și transpersonală, psihologia nutriției, cărți de yoga si misticism, tehnici de echilibrare energetică. In momentul de față cărțile nu mai reprezintă un interes pentru mine.

Cred că nu am mai citit o carte din scoarta in scoarta (cap-coadă), de cel puțin 10 ani de zile.

Când vreau să găsesc răspunsuri, merg în natură, sau meditez fără gânduri, încerc să ma echilibrez energetic, să ma impământez, sa ma centrez  și răspunsurile vin de la sine la momentul potrivit.

Cum si unde caut eu informații despre un subiect

Cum găsesc articole – tutoriale, cum le citesc, cum studiez, cum aprofundez informatia si cum o experimentez. 

Când am nevoie să  aprofundez un subiect delicat de Psihologie, terapii alternative sau științe oculte, caut în Google articole – tutoriale în limba engleză, rareori si in limba română.. 

Citesc doar pasajele si paragrafele care ma interesează, sau mai interesante.. Dacă nu sunt formatate într o manieră profesională cu litere bolduite sau italice și imagini relevante, nu citesc acele articole – tutoriale, sau cel mult o fac printre rânduri, pe sărite. 

Eu citesc în special titlurile și frazele bolduite sau evidențiate dintr-un tutorial, ca sa imi fac o idee despre continutul lui.

Extrem de rar citesc un tutorial cap – coadă, iar acel tutorial – articol, trebuie sa fie extrem de Interesant.

Epuizez subiectul, trec la alt subiect care mă interesează. 

Astfel citesc opiniile a cel puțin 10 – 15 specialiști în domeniu. 

Am ochiul și mintea formată și discern între opiniile (din tutoriale), care pot fi reale și cele care sunt doar speculații. 

Conștiința mea acceptă  doar informația care îmi poate servi și respinge balastul informațional. 

Dacă aș citi cărți despre subiectul care mă interesează, ar trebui să caut în 15 cărți, carti scrise de 15 autori, lucruri pe care le găsesc în 15 minute pe Internet în Google.

Mai vizionez din când în când tutoriale video în în YouTube, pe subiectele care mă interesează. 

La timpul potrivit sau dacă situația ori contextul o cere, pun în aplicare și experimentez ideile din acele tutoriale, găsite și notate de mine. 

Concluzia – Stilul asta de a cauta Informația, de a o studia si de a o aprofunda, e net superior lecturării unor cărți. Asta e opinia mea pur personală. Si DA, mă consider un specialist în domeniul dezvoltării personale.

Iată ce spune Dan Lok – Un milionar excentric și foarte inteligent,  despre cărți si despre lectură:

Îl citez:  

“Eu nu citesc Cărți, nu am timp. Timpul meu e pretios. Eu mă folosesc de cărți. Mă folosesc de informația cuprinsă in ele“

Dan Lok nu citește cărțile de la cap la coadă (din scoarta in scoarta). 

Why Reading Books Keeps You Broke

Why I Don’t Read Books

How I Improved My Reading Speed

Imi place cum gandeste Dan Lok, insa nu e Idolul meu. E doar un exemplu de multi-milionar care citeste rapid cartile.

De ce îl consider Excentric pe Dan Lok?

Datorita limbajului său verbal licențios si agresiv.

 

Sursa Imaginii – „Life is short, read fast” este: https://www.ieltsadvantage.com/2015/05/06/speed-reading-increase/

 

Observații legate de articol:

1. Nu am timp sa moderez comentarii, e prea mult stres cu ele, timpul meu e pretios, iar corpul meu e si mai pretios.

2. Imi Updatez zilnic articolele, in functie de ideile care imi survin din matricea universala. Un articol pe care il citesti astazi, s-ar putea sa nu mai semene cu acelasi articol, pe care-l vei citi peste o luna de zile.

3. Articolele mele sunt autentice 100%. Nu sunt copiate, traduse sau inspirate de vreun tutorial anume din lb. engleza, română, sau vreo altă limbă.

Ci de zecile de carți si miile de articole citite de-a lungul vremii. De miile de video-tutoriale (videoclipuri) si filme documentare din mediul online, vizionate de-a lungul anilor.

Am cautat Informații, le-am gasit, le-am studiat, am pus în practică ce mi s-a parut relevant si eficient, experimentând tehnici si sisteme de-a lungul a 30 si ceva de ani. 

4. Scriu doar despre lucruri pe care le-am experimentat eu însumi. Recomand doar tehnici și sisteme care funcționează.

Default image
Stefan Georges
este Clarity & Intuitive Life Coach, Creator si Designer al Paginii web Claritate.ro. Stefan te pregateste sa devii Genial si SupraUman.